18 Ocak 2020 Cumartesi

Mojo'dan Akıllı Lens



Şimdiye kadar 108 milyon dolarlık yatırım çeken Mojo Vision gerçek objeler üzerinde yazılar ve görseller görünmesini sağlayan lensler üretme amacında. Havaya baktığınızda hava durumunu, gözlüğünüze baktığınızda kalp atışınızı veya şeker seviyenizi görebildiğinizi hayal edin.

CES 2020’de sergilenen prototip sadece yeşil renkli monokrom bir ekrana sahip ve oldukça büyük bir bataryaya ve harici işlemciye bağlanmaya ihtiyaç duyuyor. Yine de şirket halka hazır olduğunda tamamen kablosuz hale getirmeyi umuyor. Mojo nihai hazır halde piyasada sunulacak lensin 14,000ppi ekran, görüntü sensörü, radyo ve hareket sensörüne sahip olacağını söylüyor.

akıllı lens




Şirket, akıllı merceğin maküler dejenerasyon gibi görme sorunları olanlara, yakınlaştırarak veya nesnelerin vurgulanan katmanlarını üreterek çevrelerindeki ortamı görmelerine yardımcı olabileceğini iddia ediyor.

Geliştirme aşamasında olan teknoloji hakkında açıklamada bulunan Mojo Vision’ın kurucu ortağı ve baş teknoloji sorumlusu Mike Wiemer, ¨Kendiniz gibi olmanıza ve kendiniz gibi görünmenize yardımcı olacak bir teknoloji yaratmak istiyoruz.¨ ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: