23 Şubat 2020 Pazar

En Çok Satan 5 Fiyat Performans Telefonları

Piyasada 1000-2000TL arası en çok satan 5 fiyat performans telefonları derledim.


   2020 yılına Samsung ve Xiaomi  gibi dev akıllı cep telefonu markaları geçen sene gibi yine bu sene de bir çok modelini piyasa sürüyor ve daha da sürmeye devam edecek gibi görünüyor.

   Her akıllı telefon kullanıcısının hayali yüksek performanslı, oyunlarda kasmayan, ısınmayan, güzel fotoğraflar ve videolar çeken süper hızlı bir akıllı telefon olsa da ne yazık ki herkesin bütçesi bu duruma elverişli değil. Ama dev markalar bu kullanıcılar için tercih edebileceği bu isenilen özelliklerden bir miktar feda etse de yine bir şekilde kullanıcısını tatmin eden bir akıllı telefon üretip pazara sunuyor.

  Yeni bir cihaz almak isteyen bir kişi herkes gibi önce internet ve sosyal medya üzerinden telefon önerileri istiyor ve birbirlerinin tercihlerini kıyaslayıp en sonunda karar verip o telefonu alıyor. Ben de sizler için bir kolaylık sağlamak  amacıyla en çok satan 5 fiyat performans telefon sıralaması hazırladım.

İşte en çok satan 5 fiyat performans telefonları

1- Xiaomi Redmi Note 8 64 GB


    Cihaz, 4 GB bellek (RAM) kapasitesi, 64 GB dahili depolama alanına sahiptir. Dilerseniz telefonunuzun hafizasını 256 GB hafıza kartı desteği ile daha da genişletebilir; binlerce dosyayı telefonunuzun hafıza kartında depolayabilirsiniz.  

   6.3 inç geniş açılı ekran, 1080x2340 (FHD+) piksel çözünürlük standartı sunar. IPC LCD ekran çok daha fazla çözünürlük ve daha fazla görüş açısı sağlarken yansımayı da engeller ve tüm ortam ışığı koşullarında ekranınızı net bir şekilde görmenizi sağlar. Ekran dayanıklılığı, Corning Gorilla Glass 5 ile çizilmeye karşı güçlendirilmiştir. Çerçevesiz tasarım, görüntülerdeki sınırları ortadan kaldırarak sonsuz bir ekran hissi verir. 16 milyon renk sayısı ile gerçeğe en yakın renkler eşliğinde videolarınızı ve fotoğraflarınızı izleyebilirsiniz. 2.5D eğilimli ekran, çentikli (Notch) ve damla çentikli ekran, çoklu dokunmaları algılayan Multi Touch özelliğine sahiptir. Resimleri veya web sayfalarını ekrana parmaklarınızla dokunarak büyütebilir ya da küçültebilirsiniz. Xiaomi Redmi Note 8, %80.98 ekran gövde oranıyla ideal bir kullanım konforu sunar. 
   
   158.3 mm boy, 8.4 mm kalınlık ve 190 gram ağırlığa sahip olan cihazın, metalik görünümlü plastik, sofistike ve şık cam kombinasyonundan oluşan gövde malzemesi, mükemmel bir dış görünüm için parlayan ve değişen renklerle üretilmiştir. 

   Xiaomi Redmi Note 8 64 GB cep telefonunun 12 MP bir telefon kamerasından farklı olarak 4 kat daha fazla çözünürlük sunan 48 MP kamerası ile kırpıldığında ya da büyütüldüğünde bile netliklerinden hiçbir şey kaybetmeyen yüksek çözünürlüklü profesyonel fotoğraflar çekmeniz mümkündür. Karanlık ortamlarda bile gürültüsüz ve daha parlak fotoğraflar için ışığı yakalayan 1/2 inç geniş açılı sensörler sayesinde, çarpıcı gece fotoğrafları çekebilirsiniz.  

   LED flaş özellikli kamera,Time-lapse video kayıt, yavaş çekim video kayıt, dijital görüntü sabitleyici ve 2160p (Ultra HD) 4K çözünürlüklü video kayıt olanağı tanır. Xiaomi Redmi Note 8'in 8 MP ikinci arka kamerası, ekstra geniş açı(120°) ve 1.12μm piksel çözünürlüğü ile geniş açılı fotoğraflar çekmenize izin verir. 2 MP üçüncü arka kamera, makro çekim ve otomatik odaklama özellikleri ile donatılmıştır. Dördüncü arka kamera, 2 MP çözünürlük sunarken bokeh etkili fotoğraflar çekmenize imkân tanır. 1080 piksel çözünürlüklü 13 MP ön kamera ile portre modu, zamanlayıcı, All sahne algılama, panorama selfie ve yüz algılama modu gibi pek çok modda çekimler yapabilirsiniz.  

   48 MP ana kamera; portre modu, otomatik odaklama, yapay zekâ, Al sahne algılama, coğrafi konum etiketleme, zamanlayıcı, gerçek zamanlı HDR, makro çekim ve daha birçok çekim modu olanağı sunar. 

2- Samsung Galaxy M20 32 GB  

 


   Samsung Galaxy M20 32 GB özellikleri ve modern tasarımıyla dikkat çekiyor. Ürünün 6.3 inç çerçevesiz ekranı, neredeyse sonsuz bir ekrana bakıyormuş izlenimi veriyor. 1080 x 2340 ekran çözünürlüğü ve 409 PPI piksel yoğunluğu sayesinde de M20 akıllı telefon, daima canlılık sağlıyor. PLS TFT ekran teknolojisiyle de dikkat çeken ürün, Multi Touch, In Cell Touch, çerçevesiz ve çentikli tasarım gibi ekran özellikleriyle de öne çıkıyor. Kapasitif ekran dokunmatik türü, Samsung Experience 9.5 kullanıcı ara yüzü, 16 milyon renk sayısı ve daha fazla ekran özelliğiyle M20 ekran performansını katlıyor.

   5000 mAh batarya kapasitesine sahip olan M20 akıllı telefon, tüm gün üstün performans sağlıyor. Sizi gün içinde yarı yolda bırakmayan ve prize bağımlı kalmaktan kurtaran ürün, 15 W Type C hızlı şarj cihazı sayesinde de 3 kat daha hızlı şarj olanağı sunuyor. Ürünün 10 dakikalık hızlı şarjı ile 3 saat video izlenebiliyor, 11 saat müzik dinlenebiliyor. Tam dolu şarj ile ise 28 saatten fazla süre video izleyebilmenize imkan veren M20, 3 GB RAM kapasitesi ile de birden fazla uygulamayı donmalara maruz kalmadan çalıştırabilmenizi sağlıyor

   Samsung Galaxy M20 32 GB akıllı telefon, 13 MP kamerası ve panorama, otomatik odaklama, coğrafi konum etiketleme, portre modu, Burst (seri çekim) modu gibi kamera özellikleri sayesinde tüm anılarınızı en net ve canlı hâlleriyle fotoğraflamanıza olanak tanıyor. 5 MP ikinci arka kamerasıyla da 120 derece ekstra geniş açı özelliği sunan M20, fotoğraflarınızın gerçekçiliğini ikiye katlıyor. M20'nin 8 MP ön kamerası ise portre modu, zamanlayıcı ve HDR gibi özellikleri sayesinde harika selfieler çekebilmenize olanak tanıyor.

   Yalnızca 186 gram ağırlığa sahip olan ürün, kullanım sırasında sizi rahatsız etmiyor. Tasarımı ve çerçevesiz ekranıyla da kullanıcıların beğenisini kazanan M20 akıllı telefon, Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile kullanımını daha kolay bir hâle getiriyor. İşletim sistemi sayesinde performansını da güçlendiren M20, gelişmiş Wi - Fi ve Bluetooth bağlantılarıyla da öne çıkıyor. Jiroskop, pusula, ivmeölçer ve yakınlık sensörleri sayesinde kullanımını kolay bir hâle getiren ürün, arka kapağında yer alan parmak izi okuyucusu sayesinde de güvenliği ikiye katlıyor. Kısa sürede ekran kilidini açmanıza imkan veren parmak izi sensörü, aynı zamanda diğer kişilerin telefona erişim ihtimalini de minimuma indiriyor. Dolby Atmos ses teknolojisine sahip olan M20 aynı zamanda gürültü önleyici ikinci mikrofonu ile de dikkat çekiyor.

3-Samsung Galaxy M30s 64 GB

 


    
   Samsung Galaxy M30S 64 GB özellikleri tüketicileri pek çok açıdan memnun etmekle birlikte bunlardan önemli bir tanesi ekran tasarımı oluyor. Büyük ekran gelişmiş bir seyir deneyimi sunuyor. 6,4 inçlik Full HD+ Amoled sonsuz-U ekran tasarımı uçtan uca, neredeyse tamamen çerçevesiz bir tasarım sunuyor. Böylece oyun oynama, film izleme ve videolar oluşturma gibi işlemler son derece keyifli biçimde yapılıyor. 403 PPI piksel yoğunluğu, 16 milyon renk sayısı, Super AMOLED teknoloji sayesinde ekran dayanıklılığı, parlaklık, keskinlik, netlik son derece iyi sonuçlar veriyor. Bunların yanı sıra Galaxy model üründe çoklu dokunmayı ifade eden ve aynı anda birden fazla parmakla ekranda işlemler yapmanızı sağlayan Multi Touch teknolojisi, “Damla Çentikli” olarak bilinen Water-Drop Notch ve Always on Display yani “Sürekli Açık Ekran” özellikleri yer alıyor. Bunlar ekrandan alınan verimi ve dolayısıyla ekran performansını doğrudan artırıyor. 

   Ultra geniş açılı kamera donanımına sahip olan Samsung cep telefonu kamera donanımları, yazılım ve teknolojileri ile öne çıkıyor. Tam 48 MP çözünürlüğe sahip olan ana kamera F2.0 diyafram açıklığı, 30 fps değeri ve Ultra HD kamera çözünürlüğü ile hem amatör hem de profesyonellere hitap ediyor. LED flaş ile desteklenen, 2160p Ultra HD video çözünürlüklü ana kamerada yer alan EIS dijital görüntü sabitleme, Hyperlapse ve Slow Motion yavaş çekim video kayıt özellikleri yaratıcılığınızı kullanma fırsatını sizlere sunuyor. Ana kamerada ayrıca otomatik odak, coğrafi konum etiketleme, 80 derece geniş açılı, zamanlayıcı, portre modu, DOF, HDR, AI sahne algılama özellikleri de yer alıyor. 8 MP’lik ikinci arka kamerada ekstra geniş açı ve 123 derece ultra geniş açı özellikleri bulunurken 5 MP çözünürlüklü üçüncü arka kamera derinlik algısı özelliği ile kullanıcıları memnun ediyor. Selfiler çekmeyi seven, ön kamerayı aktif olarak kullananları cezbeden 16 MP çözünürlüklü ön kameradaki sanal flaş ve portre modu özellikleri kolaylık sağlıyor. 30 fps ve F2.0 diyafram açıklığına sahip olan ön kamera 1080p kalitede video kaydetmenizi olanaklı kılıyor. 

  
Samsung Galaxy M30S akıllı telefonda Samsung marka çipset, Quad-core 2.3 GHz ana işlemci, , Quad-core 1.7 GHz birinci yardımcı işlemci gibi donanım özelliklerinden güç alıyor. 8 çekirdekli işlemciye sahip cihazda 64 GB dahili depolama alanı, 4 GB bellek ve 512 GB’a kadar artırılabilir hafıza bulunuyor. Tüm bu donanım birimleri sayesinde iş ve işlemler hızlı biçimde yapılıyor, donma ve takılmalar yaşanmıyor ve hızlı biçimde aktarım yapılabiliyor. Harici ve dahili hafıza sizlere verilerinizi yedekleme özgürlüğü de sunuyor.

   İnce yapılı, 8.9 mm’lik gövde tasarımı ile kolay tutuş sağlayan ürün aynı zamanda ele uygun ergonomisi ile güvenli bir kullanım da vadediyor. Dikkat çekici, modern ve şık kasa 159 x 75.1 x 8.9 mm (B x E x K) boyutları ve yalnızca 189 gram ağırlığı ile klasmanı içerisindeki en zarif, şık ve hafif modellerden oluyor. Kaliteli kapak, çerçeve ve ekran donanımının yanı sıra kullanımı etkili, kolay kılacak sensör, uygulama, yazılım ve servisler de cihazı bir adım öne geçiriyor. Samsung M30S parmak izi okuyucu özelliği ile telefon ekranınızın kilidini anında açabilir, tek elde kullanım modu ile kendi talebinize uygun biçimde ekran büyüklüğü optimize edebilir ya da Knock On ile ekrana çift dokunarak açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Samsung’a özgü teknolojilerden de beslenen mobil cihazda Samsung Smart View, Smart Switch, Infinity U Display, Dolby Atmos, Screen Mirroring ekran yansıtma, yüz tanımlama gibi uygulamalar da yer alıyor.

4- Xiaomi Redmi 8A 32 GB


   Estetiği modern görünümle buluşturan tasarımıyla beğeni toplayan Xiaomi Redmi 8A, metal gövdesine eşlik eden fonksiyonel plastik kapak tasarımı ile işlevsel bir duruş sergiliyor. Oval kenar yapısı ve 156.5 x 75.4 x 9.4 mm ölçüleri ile konforlu tutuş keyfini yaşamanızı sağlayan cihaz, 188 gram ağırlığı ile de rahat kullanım ve taşıma olanağı tanıyor. Mavi, siyah ve kırmızı renk seçenekleriyle kullanıcılarının beğenisine sunulan Xiaomi Redmi 8A modelleri, bu sayede farklı kullanım alanları ve kullanıcı ihtiyaçlarına uygun olarak beğenilere göre renk seçimi yapabilme imkânı sağlıyor. Ön ve arka bölümüne yer alan çizilmeye dirençli cam kaplaması ve çerçevesiz tasarımı ile dayanıklılığı şıklıkla bir araya getiren cihaz, fonksiyonel tuş takımı ile menü geçişlerini daha kolay hale getiriyor. Yüz algılama teknolojiyle menü ve uygulamalara erişime hız kazandıran bu akıllı telefon, ayrıca kişisel bilgiler açısından da üst düzey güvenlik vadediyor. Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile çarpma, düşme, çizilme gibi olumsuz durumlara karşı tam koruma sağlarken, %81.02 ekran – gövde oranı teknolojiyi ergonomik tasarımla birleştiren bir görünüme imza atıyor.

   Xiaomi Redmi 8A özellikleri arasında ön plana çıkan Hd+ IPS LCD Multi Touch ekran teknolojisi, 6.22 inç çentik tasarımlı ekranı ile geniş ekran konforunu yaşayabileceğiniz bir ortam hazırlıyor. 720x1520 (HD+) Piksel çözünürlüğü ve 428 PPI piksel yoğunluğuna sahip cihaz, net ve çarpıcı görüntüler elde etmenizi sağlarken, uygulama ve oyunları görüntüleme açısından tatmin edici bir performans sergiliyor. Parlaklık ve kontrast değerleri ile kullanıcılarının beklentilerine cevap veren bu akıllı telefon, 16 milyon renk sayısı doğrultusunda oluşturduğu canlı ekran renkleri ile görsel medya deneyiminizi bambaşka bir boyuta taşıyor. MIUI 10 kullanıcı ara yüzü ile işlevsel bir kullanım sunan Redmi 8A, menü geçişleri ve kişiselleştirme seçeneklerinde kolaylık vadediyor.

   Tasarım ve donanım özellikleriyle beğeni toplayan Xiaomi Redmi 8A özellikleri arasında belki de en çok öne çıkan detay pil ömrü olarak karşımıza çıkıyor. Dâhili 5000 mAH pil ömrüne sahip olan cihaz, bu sayede teknoloji ve iletişime çok daha uzun süreli ve kesintisiz erişim zemini hazırlıyor. Pil gücü kullanımı daha etkin hale getiren güç tasarrufu modları ise teknolojiye minimum güç tüketimi ile ulaşmanızı sağlıyor. Hızlı şarj özelliğine sahip Redmi 8A, USB tarafında da micro USB bağlantı ve 2.0 USB versiyonunu kullanıyor. Uzun süreli batarya ömrü ile rakiplerinden ayrılmayı başaran akıllı telefon depolama alanı kapasitesi ile de kullanıcılarının beğenisini kazanıyor. Mikro SD kart desteği ile 512 GB ‘a kadar yükseltilen 32 GB dâhili hafıza, veri, fotoğraf, video ve diğer tüm doküman ve uygulamaları saklamak ve kullanmak için ihtiyaç duyulan depolama alanı ihtiyacını karşılıyor. LTE (Cat.4) teknolojisi ile 4,5 G bağlantısını destekleyen Redmi 8A, kullanıcılarına mobil iletişimin olanaklarından hızlı ve akıcı bir şekilde yararlanma olanağı sunuyor.

   Modern tasarımı ile göz dolduran Xiaomi Redmi 8A, donanım özellikleri açısından da beklentilerin üzerinde bir performans sergiliyor. Android 9.0 (Pie) işletim sistemine sahip olarak gelen cihaz, yeni nesil teknolojiye en güncel haliyle ulaşmanıza yardımcı oluyor. ARMv8-A (64-bit)mimarili 8 çekirdek ve 1.95 GHz hıza çalışan Quad-core ARM Cortex-A53 işlemci farklı kullanım senaryoları için ihtiyacınız olan güç ve hızı bir arada sunuyor. 

   Ön ve arka kamera seçenekleri ile kullanıcılarıyla buluşan Xioami Redmi 8A, sevdiklerinizle en değerli ve özel anlarınızı kayıt altına almanız için pek çok özellik sunuyor. 12 MP çözünürlüğe sahip arka kamera Portre Modu , Hızlı Odaklama, Yapay Zeka Destekli Portre Modu, Sahne Algılama, Otomatik odaklama gibi çekim özellikleri sayesinde daha doğal ve gerçekçi fotoğraf çekimleri yapmanıza olanak tanıyor. F1.8 diyafram açıklığına sahip LED flaş özellikli arka kamera, gece ve gündüz çekimlerinde ve ışığın yetersiz olduğu ortamlarda daha net kareler yakalamanız için uygun zemini hazırlıyor. 1.4µm Piksel boyutu ve 6 Elementli Lens barındıran kamera, farkı çeki ve düzenleme modları sayesinde fotoğraflarınızı istediğiniz gibi düzenlemenize imkân tanıyor. Portre Modu, Yapay Zekâ Destekli Portre Modu, Yüz Tanımlama(Face ID) ve HDR gibi farklı seçenekler ile çekim yapmayı kolaylaştıran Sanal flaş ve F2.0 diyafram açıklığına sahip 8 MP ön kamera, yaratıcılığınızı gösterebileceğiniz net selfieler çekmenize yardımcı oluyor. 720 ve 1080 p (30 fps) video kayıt imkânı sunan Redmi 8A sayesinde sizin için değerli anları video çekimleriyle ölümsüzleştirmeniz mümkün oluyor. 

5- Samsung Galaxy A30s 64 GB




   Android 9.0 işletim sistemi teknolojisini kullanan Samsung Galaxy A30s 64 GB, Octa-Core (1.8GHz + 1.6 GHz) işlemciyle minimum 1.6 GHz maksimum ise 1.8 GHz işlemci hızına sahip olan bir ürün. 64 GB bellek kapasitesinin yanı sra 512 GB maksimum artırılabilir hazıfayı da bünyesinde barındıran Samsung Galaxy A30s 64 GB, 4 GB RAM bellek boyutuyla insanlara yüksek performansın yarattığı hızlı bir kullanım deneyimi fırsatı veriyor. Tüm bu özelliklere ek olarak 1000 kişiyi kaydedebileceğiniz telefon rehberi hafızası da iletişim kurma şekillerinin sürekli değiştiği çağımızda her an ulaşabileceğiniz maksimum sayıda insanı bir dokunuş uzaklıkta tutmanıza yardımcı oluyor.

   6.4 inç (16.25 cm) ekran boyutu ve 1560x750 piksel ekran çözünürlüğü 6.4'' HD+ sAMOLED (Infinity-V Display) teknolojisiyle birleştiğinde yüksek seviyede iyileştirilmiş bir görüntü kalitesi sunuyor. Yine bu özelliği sayesinde çerçeve ölçüsünü 32.35 cm'ye kadar indirebilen bu cep telefonu veri kullanımı ve bağlantı konusunda da kendi segmentindeki birçok cep telefonuna göre farklı bir noktada duruyor. Bluetooth v5.0 (LE up to 2 Mbps) teknolojisi sayesinde hızlı ve güvenilir kablosuz bağlantı imkanı sağlayan Samsung Galaxy s 64 GB Modelleri 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80 bağlantı değerleriyle de 5GHz hıza kadar veri akışı seçeneği ortaya koyuyor. WiFi özelliğine de sahip olan bu ürün günümüz teknolojisinin vadettiği tüm kablosuz bağlantıları yapabilecek nitelikte.

   Öte yandan ekran için parmak izi okuyucu Samsung Galaxy A30s 64 GB özellikleri dendiğinde güvenli ve keyifli bir kullanıcı deneyimi için insanların zihninde beliren özelliklerin başında geliyor. Bunun yanı sıra çift SIM kart, GPS, dahili radyo, acil durum çağrı fonksiyonu ve coğrafi etiketleme de bu telefonun kullanıcılara sunduğu güvenlik unsurlarıyla koruma altına alınmış kalıcı keyfin en temel özellikleri arasında yer alıyor. 

  
   Üçlü arka kamera Samsung Galaxy s 64 GB modelleri içerisindeki cep telefonlarının muhteşem fotoğraflar çekmenizi sağlayan en önemli özelliği. Arka kamerasıyla dört kata kadar (4x) zoom yapabilen Samsung Galaxy A30s 64 GB otomatik odaklanma, entegre flaş, yüz tanıma ve HD video kayıt özellikeriyle de kamera kullanma ve fotoğraf çekme deneyiminizi en üst seviyeye taşıyor. Üstelik 16 MP ön kamerası da selfie çekmek istediğinizde gerekli tüm çekim ve görüntü kalitesini, otomatik odaklanma özelliğinin de katkısıyla, sizlere rahatlıkla sunuyor.

   Samsung Galaxy A30s 64 GB özellikleri ve muhteşem fotoğraflar çekmenin en temel unsularının başında gelen üçlü arka kamera kullanıcılara birbirinden farklı görüntü kalitesi ve kamera derinliğinde fotoğraf çekme imkanı sağlıyor. Üçlü arka kameralardan en üstteki 5MP Derinlik Kamerası (F2.2), derinlik öğelerini ön plana çıkarmak istediğiniz fotoğraflarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir seçenek olma özelliği taşıyor. 25MP Ana Kamera (F1.7) üçlü arka kameranın ortasında yer alıp standart fotoğraf çekimlerinizde eşsiz bir deneyim yaşamanıza yardımcı oluyor. 123 derecelik çekim açısına sahip olan 8MP Ultra Geniş Açılı Kamera ise inanılmaz manzara fotoğrafı çekimlerinizde başvurmanız gereken ilk tercih olmalı.

   Öte yandan derinlik kamerası ve ana kameradaki (F2.2) ve (F1.7) ifadeleri diyafram değerini belirtiyor. Diyafram değeri de fotoğrafta netleme yapılan alanın önünde ve arkasında yer alan alanı etkiliyor. Bir başka deyişle diyafram ayarı kısıldıkça aynı mesafedeki çekimlerde alan derinliği artıyor, diyafram açıklığı arttıkça derinlik azalıyor.
 



signature-fonts 
 İnovatif Mühendis’i şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: