Fırında soslu kanat hazırlanışı:
1 kilo tavuk kanadı bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.2 diş sarımsağı rendeleyin.
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
4 yemek kaşığı süt,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı acı sos,
1/2 tatlı kaşığı balı geniş bir kapta karıştırın.
Ardından;
rendelenmiş sarımsak,
1 adet defne yaprağı,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli karabiber,
dilediğiniz kadar ayıklanmış biberiye dalı,
1 çay kaşığı tuzu ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Tavuk kanatlarını hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
0 yorum: