26 Mart 2020 Perşembe

Huawei'den Google Asistan ve Siri'ye Rakip!


Düzenlenen etkinlikte Hawei birçok yeni ürününü bizlere sunmuştu. Telefon, akıllı saat ve ses cihazlarının yanında yazılım olarak Huawei Celiadiye adlandırılan yeni dijital asistan tanıtıldı.

Apple Siri'ye ve Google Asistan'a rakip olarak geliştirilen Celia’nın adından ilk olarak geçtiğimiz yıl bahsedilmişti. Çince konuşan sesli asistan Xiaoyi’nin küresel versiyonu olarak nitelendirildi.

Huawei Celia, EMUI 10.1 güncellemesi ile geliyor!

Celia dil olarak İngilizce, Fransızca ve İspanyolca olan komutları anlayacak. Celia hava durumu, telefon görüşmesi, mesaj göndermek, hatırlatıcı ve alarm zamanlamak, takvimi düzenlemek gibi işlemleri sesli komutlar vererek gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor. En dikkat çekici özelliği ise çeviri yapabiliyor olması.

Huawei’nin sesli asistanını etkinleştirmek için “Hey Celia” demek yeterli olacak.

Huawei P40 modellerinde yüklü bir şekilde gelecek olan asistan, EMUI 10.1 güncellemesi ile hali hazırda piyasada olan modellere de gelecek. Varsayılan arama motoru Microsoft Bing olsa da kullanıcı bunu değiştirme imkanına sahip. Deneme fırsatı bulan kişilerin yorumlarına baktığımızda çeviri özelliği başarılı bulunuyor.
signature-fonts 
İnohaber’i şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: