8 Mart 2020 Pazar

Nintendo Playstation 360.000 Dolara Satıldı

 Pets.com'un sahibi Nintendo Playstation için 360 bin dolar ödedi.



   New York (CNN Business) Piyasaya hiç gelmemiş bir video oyun konsolunun bilinen son kopyalarından biri olan Nintendo Play Station, açık artırmada 360.000 dolara satıldı.

   Dot-com patlaması sırasında Pets.com ve Toys.com'u kuran video oyun koleksiyoncusu Greg McLemore, Oculus VR kurucusu Palmer Luckey dahil diğer koleksiyoncuları geride bırakarak konsolu kazandı.

    McLemore  "Bir evin dışında satın aldığım en pahalı şey. İnanıyorum ki çok şey aldım ... Bana değerdi, özellikle de koleksiyonumun geri kalanıyla birleştiğinde, hepsi de toplum için kaydetmek istediğim bir hikaye anlatıyor." dedi.

   McLemore'un koleksiyonu, ticari olarak başarılı olan ilk video oyunu olan Atari'nin "Pong" gibi jetonlu arcade oyunlarını içeriyor.

   Nintendo Play Station'ın Sony (SNE) ve Nintendo (NTDOF) arasındaki başarısız ortaklığın kalan tek prototipi olduğuna inanılıyor. Nintendo Play Station, aslında CD'leri destekleyen Super Nintendo Entertainment System'in bir sürümü olması gereken şey için yaygın bir takma addır.

   İki video oyunu devi 1991'de birlikte çalışacaklarını açıkladı ancak anlaşma bitmeden sadece 200 adet üretti.

   "Var olduğu iddia edilen diğer 199 prototipin Nintendo ve Sony arasındaki ortaklık resmi olarak koptuğu zaman yok edildiği iddia edildi ve kesin olmasa da, bu ihtimalin gerçek olması tamamen mümkün," Videonun konsinye müdürü Valarie McLeckie Basın açıklamasında konsol için açık artırmayı düzenleyen Heritage Auctions'taki oyunlar açıklandı.

   Daha sonra Sony kendi konsol serisine odaklandı ve ilk Playstation'ı 1994'te piyasaya sürdü.
Nintendo Play Station aslen Sony Computer Entertainment'ın kurucusu ve ilk CEO'su Olaf Olafsson'a aitti. Daha sonra 1996'da Sony'den finansal hizmetler firması Advanta'dan ayrıldı. 1999'da Advanta'dan ayrıldıktan sonra konsol üretimini durdurdu.

   2009'da iflas için açılan Advanta'daki kalan ofis malzemelerinin açık artırması sırasında yanlışlıkla satın alan Terry Diebold'un eline geçti.

   Terry Diebold ve oğlu Dan, Şubat ayında Nintendo Play Station için müzayedeyi açtı.


signature-fonts
İnohaber’i şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: