9 Mart 2020 Pazartesi

TCL'den 3 Kez Katlanabilen Telefon

TCL’den katlanabilir telefonlara yepyeni bir konsept.


   Hala bir kavram kanıtı cihazı, ancak bir çalışma birimi ile bu kavramların ne olduğu hakkında bazı fikirler edinmeye başlayabilirsiniz. Galaxy Fold veya Huawei Mate X'in aksine, üç katlı, katlanabilir bir cihazın ilk vaadini vurgulayan ilk modeldir. Bu telefon sadece daha geniş bir telefona değil, bir tablete dönüşüyor.

   Tamamen açıldığında 10 inç ekrana sahip oluyor.Bu da tam boyutlu 9.7 inç olan iPad'den daha büyük olduğu anlamına geliyor. Daha küçük, normal ekranda bir video izlemeye başlayabilir, daha sonra ikinci bir cihaz taşımadan daha keyifli tablet moduna getirebilirsiniz. Takvim uygulamasını "telefon" modunda açın ve günün programına bakın; tüm ay görünümünüzü görmek için tablete genişletin. Yarım “iki ekran” modu bile ilginç bir düzeyde. Bir e-kitap okumak için mükemmel prototip, katlama ekranının kendisinden iki farklı menteşe tipine kadar tonlarca TCL'nin deneysel teknolojisinden yararlanıyor. Bir kat şirketin DragonHinge kurulumunu kullanıyor. Diğeri ise tamamen iki düz kat elde etmek için bir “ButterflyHinge” kullanılmış.



   Ancak panel, bu fikirleri gerçeğe dönüştürmenin ne kadar zor olacağını gösteriyor. Kullanılan ünite, büyük metal menteşeler ve tüm bu ekran alanına güç sağlamak için ihtiyaç duyduğu üç ayrı pil sayesinde bir telefon için inanılmaz derecede ağırdı. Tablet tamamen açıldığında ince olsa da, “telefon” modu çok kalın: temelde üst üste yerleştirilmiş üç telefon gibi düşünebilirsiniz.
 

   Telefonlar ve tabletler arasında geçiş yapmak için donanıma sahip olmak iyi bir başlangıçtır, ancak böyle bir cihazda kullanmak için üç farklı ekran boyutu arasında (özellikle Android'in uğraştığı bir şey) kolayca geçiş yapabilen çekici uygulamalara ihtiyacınız olacaktır (özellikle tablet söz konusu olduğunda). Google'ın Android'i böyle cihazlara daha uygun hale getirmeye çalıştığı düşünülüyor, ancak primetime hazır olmadan önce uzun bir yolu var.
 

   Her katlanabilir cihazı rahatsız eden büyük sorunlar vardır. Dayanıklılık ve fiyat gibi. Bir prototip birimi için bile, üç katlı kullanım gerçekten kırılgan bir yapıya sahip ve ikinci bir menteşe eklemek, potansiyel arıza için iki kat daha fazla nokta olduğu anlamına geliyor. Fiyat sorusu da var: mevcut katlanabilir telefonlar zaten 1.500 doları geçiyorsa, üç katlı bir telefonun ne kadar tutabileceğini hayal edin.

TCL’nin diğer konsept cihazlarının (yuvarlanabilir, kayan maketler) bu sorunların bazılarının çözülmesine yardımcı olduğu iddia ediliyor. Ancak üç katlı, erken bir konsept kanıtı prototipi ise, kayar telefon daha da gerçekçidir. Görünen “birim”, kağıt ekranlı, işlevsel olmayan bir birim, ancak TCL'nin Japonya'daki bir laboratuarda çalıştığını söylediği uygun, motorlu bir modelin videosu var.



   Nasıl çalışıyor? Esnek bir ekran, ekranın "arka" yarısı telefonun içinde gizlenmiş olarak cihazın yan tarafında kıvrılıyor. Bir düğmeye basılıyor ve iç kısımdaki motorlar telefonu kaydırarak açıyor, son katmanı da elinizle açarak tablet möoduna geçebiliyorsunuz.

   İyi bir fikir mi? Kim bilir? Kolayca kırılabilen menteşeler ve katlanmış ekranlar gibi mevcut katlanabilirlerin bazı sorunlarından kaçınılabilir. Ama kesinlikle kendine ait büyük sorunları olacak. Artık sadece tek bir katlama noktası değil, geniş bir alanda esnek olması gereken bir ekranla nasıl başa çıkılır belli olmaz.
Ekranın kaydığı mekanizmaya kaçabilecek kir ve tozların nasıl önleneceği merak konusu.



 signature-fonts 
 İnohaber’i şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: