21 Ocak 2020 Salı

İlk Yüzde 100 Elektrikli Araç

  Otomobil üreticisi Lexus, ilk yüzde 100 elektrikli modeli UX 300e’yi Çin’de gerçekleştirilen Guangzhou Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gözler önüne serdi. Ardından Kenshiki forum 2020'de ilk yüzde 100 elektrikli araç UX 300e'yi ve markanın elektrikli vizyonunu temsil eden LF-30'u tanıttı.

  Lexus, Japon otomotiv üreticisi Toyota tarafından üretilen lüks otomobil markasıdır. ABD'de Lexus en çok satan lüks otomobil markasıdır ve 2005 yılından itibaren Japonya'da satılmaya başlamıştır.

  Lexus tamamen elektrikli Yeni UX 300e'yi "yolda üstün performans vermek üzerine tasarlandı. Lexus mühendisleri UX’in eşsiz karakterini ve sıra dışı tasarımını yüzde 100 elektrikli motorla kombine etti. Yüksek güce sahip motoruyla birlikte çevik hızlanma performansları sunan UX, yüksek kapasiteli bataryası sayesinde tek şarjla 400 km yol alabiliyor." diye anlatıyor. Tamamen elektrikli araç ile Lexus hibrit araçlar konusunda büyük bir adım attı.

Yeni UX 300e tanıtım videosu



Kenshiki Forum 2020'de tanıtılan diğer bir elektrikli araçLF-30. Üstün performansı ve incelikli işçiliğini buluşturan LF-30, insan odaklı kokpit tasarımıyla da dikkat çekiyor.

  Lexus LF-30'u "Lexus, sürüş anında yolcuların konforunu sağlamak adına her şeyi düşündü. Arka koltuklarda, uzanma ve rahatlama gibi birçok farklı modlar bulunuyor. Arka koltukların üzerindeki cam tavan ise, favori videolar veya navigasyon bilgileri gibi görüntüler aktarılabiliyor. Bu özel “SkyGate” cam tavan, ses ve el hareketleriyle kontrol edilebiliyor.

  Lexus eğlenceli sürüş deneyimini, yeni geliştirilmiş postür kontrolü ve diğer elektrikli teknolojileriyle daha ileriye taşıyor. Lexus, hibrit araçlarından elde ettiği deneyimle birlikte müşterilerin araçlarını sadece kullanmalarını, değil onlara tutkuyla bağlanmalarını amaçlıyor." diye tanımlıyor.

Lexus LF-30 Elektrikli Konsept ile Tanışın 






Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: