20 Ocak 2020 Pazartesi

Top Şeklinde Robot: Samsung Ballie

Samsung, Las Vegas’ta gerçekleşen CES 2020 etkinliğinde, katılımcıları yeni ürünü Ballie ile tanıştırdı.


Samsung, yapılan tanıtımda Ballie'nin yapay zeka yardımı ile bir güvenlik robotu, bir spor asistanı, yaşlıların evlerindeki akıllı cihazlarla bağlantı kurmasına yardımcı olacak bir araç ve hatta çocuklarınız ve evcil hayvanlarınız için bir arkadaşa dönüşebileceğini belirtti.

Küçük bir tenis topu boyutunda olan Samsung Ballie, kullanıcıların evlerindeki ihtiyaçları ve işleri algılayarak robot bir asistan görevi görüyor. Yapay zeka ile çalışan Ballie, sensörlerini ve topladığı verileri kullanarak kullanıcılara yardımcı oluyor. Ballie'nin evdeki akıllı cihazlara bağlanabildiğini ve onları kolayca yönlendirebildiğini de ekleyelim.

Ballie şimdilik sadece ortalıkta dolaşıp sizi takip edebiliyor olsa da yapay zekanın gelişmesi ile birlikte pek çok farklı özelliğe kavuşabilir.
Gösterilen tanıtım videosunda Ballie, sahibini tanıyor, perdeleri açıyor, televizyonunuza bağlanıp pek çok işlevi yerine getiriyor. Hatta evde yalnız kalan köpeğinize sırdaşlık dahi ediyor. Kısacası evinizde var olan tüm akıllı cihazlarınıza bağlanıp kontrol edebiliyor.


Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: