14 Şubat 2020 Cuma

Robot Köpek "Spot" Güvenlik Görevlisi Oldu

Boston Dynamics'in köpeği Spot Norveç'te bir petrol rafinerisine güvenlik görevlisi oldu.


   Boston Dynamics tarafından yapılan dört ayaklı bir robot olan Spot, ilk gerçek dünya görevlerinden birine sahip. Petrol ve gaz firması Aker BP Norveç denizinde Skarv alanında bir rafineride bu yıl kullanılmaya başlanacak.Platformu özerk olarak inceleyip gaz sızıntıları ve diğer konularla ilgili verileri yakalayarak daha fazla araştırma gerektiren her şey için raporlar üretebilmesi umut edilecek.

   Aynı zamanda insanlar için yüksek riskli kabul edilen işleri gerçekleştirmek için yeteneği test edilecek ve sanal gerçeklik teknolojisi kullanarak operatörlere bağlı olacak. Aker BP sözcüsü, "Robotbilimin yakın gelecekte daha güvenli ve daha düşük maliyet ve emisyonlarla daha güvenli bir şekilde çalışmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz." dedi.

 
 Aker BP, Cognite adlı bir yapay zeka yazılım şirketi ile hangi görevlere en uygun olduğunu bulmak ve daha sonra vahşi ortamda dağıtmak için bir anlaşmaya sahip. Spot simüle edilmiş ortamlarda zaten test edilmişti.

   Boston Dynamics, şirketlerin Eylül 2019'dan bu yana işe almaları için Spot'u hazırladı ve o zamandan beri yaklaşık 75 firma birer tane kiraladı. ACLU tarafından ortaya çıkarılan dosyalara göre, biri Massachusetts Eyalet polis bomba ekibi ile de çalışıyor.



Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: