25 Mart 2020 Çarşamba

Apple Hatasını Kabul Etti Eski iPhone Sahiplerine Ödeme Yapacak!


   Eski model iphone cihazlarının performansını kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul eden Apple, eski model iPhone sahiplerine talep ettikleri vakit 25 dolarlık bir ödeme yapacağını belirtti.

SORUMLU OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Apple şirketi 2017 yılında, eski model iphone cihazlarında "beklenmedik şekilde kapanmaların önüne geçmek" gerekçesiyle telefonlarının performansını yavaşlattığını kabul etmişti. Bunun üzerine bazı müşteriler Apple'a karşı dava açmıştı. Şirket, tüketici avukatları ile varılan anlaşma gereği sorumlu olduğunu kabul etti.

500 MİLYON DOLARA KADAR ÖDEME SÖZÜ

   Ünlü teknoloji firması, hatasını kabul etmesinin ardından batarya değişimlerinde 29 dolarlık indirime gitti. Ancak, bir çok iphone kullanıcısı bu süreçte yüzlerce dolar harcayıp yeni telefon aldıklarını ve mağdur olduklarını belirterek tüketici avukatlarına başvuruda bulundu. California merkezli şirket, bu konuda hatasını kabul etmese de tüketici avukatları ile uzlaşma yolunu seçti ve 93 milyon doları avukatlara verilmek kaydı ile 500 milyon dolara kadar ödeme yapma sözü verdi.

HANGİ MODELLERİ KAPSIYOR?

Anlaşma gereği, iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefonu olan müşteriler talepte bulunmaları halinde şirketten 25 dolar iade alabilecek.
signature-fonts 
 İnohaber’i şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: