25 Mart 2020 Çarşamba

Konak Helvası


Konak helvası tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr dolmalık fıstık
  • 1 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı gül suyu
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Konak helvası Nasıl Yapılır

  • Fıstığı sıvı yağda kavurun. İrmiği ekleyip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın.
  • Ayrı bir kapta süt, şeker ve gül suyunu karıştırarak ısıtın. İrmiğin bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alın.
  • Sütlü karışımı  azar azar ekleyip karıştırarak pişirin. İrmik sütlü karışımı iyice çektikten sonra tencereyi ocaktan alın. 
  • Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin. Tarçın ve hindistan cevizi serpin.
  • Konak helvasını, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Konak Helvası Püf Noktaları Nelerdir?
  • Konak helvası hazırlamanın en önemli püf noktası, irmiği sürekli karıştırmaktır. Dibinin tutmaması için karıştırma işlemini bırakmayın.
  • İrmiği kavururken tahta kaşık kullanın.
  • Fıstık ve irmikleri birlikte kavurun. Kavurma esnasında ocağı kısık ateşe ayarlayın.
  • İrmiğin kabarması için, süt ve gül suyunun kaynamış olması gerekir.
  • İsteğe göre limon, portakal ve mandalina kabuğu rendesi ile aroma katabilirsiniz.
1 Porsiyon Konak Helvası Kaç Kalori?
  • Konak helvasının bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Şekerli bir tatlı olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
signature-fonts 
 İnohaber’i şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: