6 Mart 2020 Cuma

Bir Milyar Android Cihaz Saldırı Riski Altında

Bir milyardan fazla Android cihaz artık güvenlik güncellemeleriyle korunmadığı için saldırıya uğrama riski altında.

Bir Milyar Android Cihaz Saldırı Riski Altında
    Güvenlik açığı tüm dünyadaki kullanıcıları veri hırsızlığı, fidye talepleri ve diğer kötü amaçlı yazılım saldırılarına maruz bırakabilir.

   2012 veya daha önce piyasaya sürülen bir Android telefon kullanan herkes özellikle endişe duymalıdır.


   Google'ın kendi verileri, dünya çapındaki Android kullanıcılarının% 42,1'inin işletim sisteminin 6.0 veya daha eski sürümlerinde olduğunu göstermektedir.

   Android güvenlik bültenine göre, 2019'da Android sistemi için 7.0'ın altındaki sürümler için herhangi bir güvenlik yaması yoktu.

   Dünyadaki her beş Android kullanıcısından ikisinin artık güvenlik güncellemesi almadığı sonucuna varıldı.

Daha sonra beş telefonu test edildi:

  •     Motorola X
  •     Samsung Galaxy A5
  •     Sony Xperia Z2
  •     LG / Google Nexus 5
  •     Samsung Galaxy S6

   Anti-virüs laboratuvarı AV Comparatives'den cihazla kötü amaçlı yazılım yüklendi. Zararlı yazılım her telefonda başarılı oldu ve bazılarında birden fazla sorun oluşturdu.

   Bulgular Google ile paylaşılmış, ancak teknoloji devinin "cihazları artık desteklenmeyen kullanıcılara yardımcı olmak için herhangi bir plan yok ve güvence veremeyiz" cevabı alınmış.

   Google ve diğerlerinin, akıllı cihazlar için ne kadar güncelleme yapılacağı konusunda çok daha fazla şeffaflık sağlamasını isteniyor.

   Ayrıca, mobil endüstrinin, güvenlik güncellemeleri artık mevcut olmadığında müşterilere seçenekleri hakkında destek vermek için daha iyi bir iş yapması gerektiği düşünülüyor.

   Kate Bevan, Which? şirketi bilgi işlem editörü, "Pahalı Android cihazların güvenlik desteğini kaybetmeden önce çok kısa bir raf ömrüne sahip olması milyonlarca kullanıcıyı bilgisayar korsanlarına kurban gitmeleri durumunda ciddi sonuçlar alma riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Google ve telefon üreticilerinin güvenlik güncellemeleri konusunda açık olmaları gerekir; bunların ne kadar sürecekleri ve müşterilerin desteklerinin çekildiğinde ne yapmaları gerektiği hakkında net bilgiler verilmelidir. Hükümet, üreticilerin akıllı cihazlar için güvenlik güncellemeleri ve tüketiciler üzerindeki etkileri konusunda çok daha şeffaf olmasını sağlamak için planlanan mevzuatı da ileriye taşımalıdır." dedi.
 

Telefonunuzun savunmasız olup olmadığı nasıl kontrol edilir? Ne yapılmalı?

  • Android cihazınız iki yaşından büyükse, işletim sisteminin daha yeni bir sürümüne güncellenip güncellenemeyeceğini kontrol edin. Android 7.0 Nougat'tan daha eski bir sürümdeyseniz, Ayarlar> Sistem> Gelişmiş Sistem güncellemesi ile güncellemeyi deneyin.
  • Güncelleme yapamıyorsanız, özellikle Android 4 veya daha düşük bir sürümünü çalıştırıyorsanız telefonunuz saldırıya uğrayabilir. Bu durumda Google Play Store'un dışındaki uygulamaları indirirken dikkatli olun.
  • Şüpheli SMS veya MMS mesajlarına da dikkat edin.
  • Verileri en az iki yerde yedekleyin (sabit sürücü ve bulut hizmeti).
  • Bir uygulama aracılığıyla mobil bir antivirüs yükleyin, ancak seçimin eski telefonlar için sınırlı olduğunu unutmayın.
  • En sağlıklısı bütçeniz el veriyorsa cihazınızı daha yeni bir cihaz ile değiştirin.

  İnovatif Mühendis’i şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: