1 Mart 2020 Pazar

İyi Bir Blogger Olmanın Yolları!

Yeni başlayanlar için iyi bir blogger olmanın yolları nelerdir? Ne yapmaları gerekir? 


   Kendi blog sayfası olmasını isteyenler hangi yolları izlemeli nasıl ilerlemeli gibi sorulara cevap olabilecek önerileri sizler için derledim.

1- Konu    

   Eğer blog açmaya karar verdiyseniz yapmanız gereken ilk şey blog konusunu belirlemek. Bir bloğun ilerleyebilmesi büyüyebilmesi için konu belirlemek en önemli noktalardan biridir. Bir konunuz yoksa okurlara karmaşık gelecektir ve çekeceği ilgi azalacaktır. En başından bir konu belirleyip o konu üzerinden ilerlemek en mantıklı harekettir.

2- Özgün olmak

   Belki de blog açmanın en önemli aşaması özgün olmaktır. Her yerde bulunabilecek paylaşımları yaparsanız ilerlemeniz yavaşlayacaktır. Özgün olursanız paylaşımlarınızı ilgisini çekip okuyan insanlar başka paylaşımlarınızı görmek için tekrar bloğunuza gelecektir. Hem kalıcı bir kitle oluşturmuş olursunuz hem de site tıklanma sayısında düşüşler yaşamazsınız.

3- Kaliteli içerik

   Ne kadar özgün paylaşımlar yapsanız da okurların ilgisini çekebilecek kaliteli içerikler oluşturmalısınız. Kaliteli ve özgün içerikler ilerlemenizde çok büyük etkiye sahip. Özgün olup kaliteli içerik oluşturmaya öncelik verin.

4- Süreklilik

   Paylaşımlarınızda süreklilik olsun. Bir paylaşım yaptıktan sonra diğer paylaşımınız 1 ay sonra olmasın. Yapabildiğiniz kadar sık paylaşım yapmaya özen gösterin.

5- Başlık

   Yaptığınız paylaşımların en ilgi çekici noktası başlıktır. Bir okuyucu paylaşımınızı görüp girmesi için başlığın ilgisini çekmesi gerekir. Ne kadar ilgi çekici başlık koyarsanız paylaşımınız o kadar çok tıklama alır.

6- Blog tasarımı

   Bloğunuzun görünümü çok önemli değil. İnternet üzerinden bulabileceğiniz ücretsiz bir çok güzel tema var. Fakat Bloğa gelen kişiler ilk başta görünümünün güzelliğine baksalar da akıcı ve hızlı olmayan bir blogda kimse durmak istemez. Tema konusunda önceliğiniz akıcılık olmalı. Bunu için sade temalar tercih edebilirsiniz. Başlangıç olarak Blogger'ın size sunduğu temaları tercih edebilirsiniz.

7- Yazı uzunluğu

   Okuyucular çok çabuk sıkılır. Bu yüzden yazınızı çok uzun tutmamalısınız. Tabi çok da kısa olmamalı. Bu dengeyi iyi ayarlamalısınız.

8- Yorumlar

   Yapılan yorumları kesinlikle cevapsız bırakmayın. Yapılan yorumları her zaman takip edin.



signature-fonts 
İnovatif Mühendis’i şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: