23 Ocak 2020 Perşembe

Direksiyonsuz İlk Tam Otonom Araç Origin

  General Motors dünyanın ilk direksiyonsuz tam otonom aracı "Origin"i tanıttı.



  İsmi "Origin" olarak belirlenen otonom araçta direksiyon ve pedal bulunmuyor. Çünkü çalışabilmek için herhangi bir sürücüye ihtiyaç duymuyor.

  General Motors'a bağlı olan Cruise, dün yani 22 Ocak 2020 tarihinde düzenlediği etkinlikte dünyanın ilk tam otonom aracı "Origin"i tanıttı.


  Cruise'un CEO'su Dann Ammann Aralık ayında yayınladığı blog yazısında tam otonom bir araç üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. Bu yazıdan yaklaşık 1 ay sonrasında "Origin"i tanıttı. Tam otonom aracın şahsi olarak değil de Uber gibi toplu taşımada kullanılacak. Cruise'un amacı robot taksi filosu kurmak.

  Düzenlenen etkinlikte toplu taşımada kullanılacak aracın görüntüleri de paylaşıldı. "Origin"in yolcu taşımak için kullanılacak versiyonunda 4 kişinin karşılıklı oturabileceği koltuklar olduğu görülmekte.


    Yapılan tanıtımda aracın ne zaman satışa sunulacağı, iç hacminin ne kadar olduğu ve menzili hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Tanıtılmış olmasına rağmen test sürüşün yapılıp yapılmadığı da bilinmeyen bilgiler arasında.



Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: