29 Şubat 2020 Cumartesi

120 Derece Eğimli Kenarsız Ekranlı Vivo Apex 2020

120 Derece Eğimli Kenarsız Ekranlı Vivo Apex 2020, Ekran İçi Selfie Kamera Tanıtıldı: Bilmeniz Gereken Her Şey


 

    Vivo Apex 2020 sonunda birçok teaserdan sonra ortaya çıktı. Telefon birçok yıkıcı özellik getiriyor. Fiziksel düğme çentik veya kamera deliği yok. Bir pop-up selfie kamera kurulumu ve optik görüntü sabitlemeye sahip Vivo Apex 2020, kenarlıksız bir ön yanılsama veren 120 derecelik kavisli kenarsız bir ekrana sahip ve ekranın arkasına gizlenen benzersiz bir ekran içi selfie kamerasına sahip. Kameranın  diğer ilginç yanı benzersiz bir ‘anında photobomb kaldırma' özelliği, 5x 7.5 x sürekli optik zoom ve bir gimbal gibi optik görüntü sabitlemeye sahip.

Vivo Apex 2020 özellikleri

   Cuma günü Vivo, Apex 2020 konsept telefonunu duyurdu ve en önemli özelliklerden biri de ekranı. Telefon, her iki tarafta 120 dereceye kadar bir açıyla bükülen 6.45 inçlik bir FullView edgeless ekranını kullanıyor. Bu, yan kenarları ortadan kaldırıyor ve ön görünümden tüm sınır yanılsamalarını yok ediyor. Yan kenarlar artık neredeyse tamamen yok olduğundan, yanlardaki fiziksel düğmeler sanal basınç algılama düğmeleriyle değiştirilmiş. Kenarlarda hiçbir çerçeve olmasa da, üst alın ve alt çenede neredeyse yok denecek kadar ince. 

   Vivo Apex 2020 telefon, ekranın arkasında 16 megapiksel ön kameraya sahip ve kaliteli fotoğraflar elde etmek için 4'ü 1 arada süper piksel ışığa duyarlı çip ile donatılmış. Ekranın ön kameranın hemen üzerindeki ışık geçirgenliğini, ekranın diğer kısımlarından altı kat daha fazla artırıyor. Ayrıca Vivo, fotoğraf kalitesini artırmak için bir dizi algoritma optimizasyonu ile optik paraziti, kırınımı ve başıboş yanıp sönmeyi azaltıyor. Vivo Apex 2020 konsept cihazı, 5x zoom ila 7.5x zoom arasındaki büyütme oranlarıyla yüksek büyütmeli sürekli optik zoom sunan ilk cihazdır. Telefon ayrıca zumdayken bile gerçek zamanlı odak elde etmek için 4 grup lens kombinasyonu kullanıyor. Tüm bunlar arkada 6,2 mm kalınlığında bir kamera modülüne dahil edilmiş.

 
   Kavram cihazı, ön-arka ve sol-sağ eğimli yönlerde optik görüntü sabitleme (OIS) elde etmek için gimbal benzeri bir yapıya 48 megapiksel ana kamerayı entegre ediyor. Şirket, bu tekniğin geleneksel OIS sistemine kıyasla stabilizasyon açısını yüzde 200 artırdığını iddia ediyor. Bunun anlamı, Vivo Apex 2020 konsept telefonunun diğer akıllı telefonlara kıyasla çok daha az titrek ve bulanık fotoğraf ve video çekebilmesidir. Şirket, Apex 2020 ile uzun pozlama gece fotoğrafları çekmek için ek ekipman gerektirmediğini söyledi.

   Ayrıca, Apex 2020 telefonu, 20 dakika içinde 2.000mAh batarya şarj ettiğini iddia eden 60W Kablosuz Süper FlashCharge teknolojisine sahip olacak.


   Vivo Apex 2020'nin 2020 yılı içerisinde piyasaya sürülmesi pek mümkün görünmüyor. Fakat bazı özelliklerinin bazı Vivo'nun diğer telefonlarında görebiliriz.

signature-fonts 
İnovatif Mühendis’i şu hesaplardan takip edebilirsiniz: Facebook - Twitter - Instagram

Paylaş :

Facebook Yorumlar

0 yorum: