Parmak Tatlısı tarifi için malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Bulamak İçin:
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Parmak Tatlısı Nasıl Yapılır
- Parmak tatlısı yapılışı itibariyle en kolay şerbetli tatlılar
arasında yerini alır. Yapım aşamasında bütün malzemeler bir araya
getirilir. Şerbeti için su ve şeker tencerede birleştirilir.
- Daha
sonra şeker eriyene dek karıştırılır ve ocağın altı açılır. Şerbet
kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır ve içine limon
suyu eklenir.
- Ardından ise soğumaya bırakılır. Hamur için un
hariç gerekli olan tüm malzemeler bir kaba alınır. Un azar azar
eklenerek, ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edilene kadar yoğurulur.
-
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve elde
yuvarlanarak silindir şekli verilir. Bir tabağa beş yemek kaşığı irmik
alınır ve hazırlanan hamurlar irmiğe bulanır.
- Ardından yağlı
kağıt serilmiş olan tepsiye aralıklarla yerleştirilir. Tepsiye dizilen
hamur parçalarını önceden ısıtılmış 180 derece fırına konur.
- Üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan tatlılar anında başka bir kaba aktarılır.
- Tencerede
soğumaya bırakılan şerbet, tatlının üzerine dökülerek dağıtılır. Tatlı
şerbeti tamamen çekene kadar oda sıcaklığında bekletilir.
- Şerbeti çekmiş olan parmak tatlısı, üstünde toz antep fıstığı ya da Hindistan ceviziyle birlikte süslenerek servis edilir.
Parmak Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Şerbet soğuk, tatlı sıcakken yapılan birleştirme işleminde oldukça dikkatli olunmalıdır.
- Tatlının
lezzet kıvamının belirlendiği bu aşamada şerbet her bölgeye eşit olacak
şekilde dağıtılmalıdır. Tatlının ve şerbetin sıcaklığı ayarında
olmalıdır.
- Göze hitap eden bir sunum yapmak isteyen kişiler,
parmak tatlısının üstünü toz Antep fıstığı taneleri ya da Hindistan
ceviziyle birlikte süsleyebilirler.
- Lezzet olarak herkesin
damak zevkine uyum sağlayan bu tatlıyı, çeşitli süslemeler yaparak ağız
sulandıran bir sunum tabağı hazırlayabilirsiniz.
Paylaş :
0 yorum: